Autómentés, autószállítás, furgonszállítás, tréleres autómentő szolgáltatások Budapesten, Pest megyében, Magyarországon

2021. január 07. 09:32 - Taki autómentő

Autómentés, autószállítás, furgonmentés: kérdések és válaszok

Az elmúlt években számos ügyfelünk problémáját sikerült megoldanunk az autómentés területén. A partnereinkkel folytatott számos beszélgetésünk világított rá arra a tényre, hogy megpróbáljuk összefoglalni az autómentéssel, autószállítással, furgonmentéssel kapcsolatos kérdéseket egy blogbejegyzés keretében. Íme a leggyakrabban feltett kérdések és válaszok.

automentes-budapest.jpg

Autómentés

Mit nevezünk autómentésnek?

Autómentésnek hívunk minden olyan esetet, mikor az autó menet közben vagy akár álló helyzetben is meghibásodik (például elektronikai hiba, váltó hiba, hengerfej hiba, futómű sérülés, eltörik a rugó, elektromos autók esetében lemerül az akkumulátor, defekt stb.) és a gépjármű tulajdonosa nem tudja folytatni az útját és azonnali segítséget kér egy autómentős vállalkozástól.

Mennyibe kerül az autómentés díja?

Az autómentés díja a legtöbb autómentésnél kilométer/forint elszámolás alapján történik. Sajnos sok esetben nem mondják el, hogy a díj számítása során nem csak a meghibásodás helyétől a lerakás helyszínéig tart az elszámolás, hanem az autómentő állomástól az elakadás helyszínére történő kiérkezés díját is magában foglalja. Mikor autómentőt hívunk, akkor ezeket érdemes tisztázni, mielőtt meglepetés ér minket az autómentés díjának rendezése során.

Milyen adatokat érdemes megadni az autómentéshez?


Mikor egy autó meghibásodik az úton és a tulajdonos autómentőt hív, az alábbi adatokat kell megadni az autómentős kollégák részére.

  • autó típusa
  • autó súlya
  • a meghibásodás jellege
  • mozgásképtelen az autó vagy sem
  • a pontos hely, ahol az autó található
  • az autó lerakásának a helye

 

Hogyan lehet a lerobbant autót kihozni egy mélygarázsból?

Számos esetben fordul elő, hogy egy autó lerobban ( váltó vagy akkumulátor hiba, bent maradt a kulcs stb.) egy bevásárló központ mélygarázsában. Ilyenkor a tulajdonos segítséget kér. Ebben az esetben mindig mondjuk el, hogy az autón milyen meghibásodást tapasztalunk és pontosan, hol helyezkedik el a jármű. Ez azért fontos, mert klasszikus autómentő jármű nem képes lemenni egy mélygarázsba. Ide mindig speciális autómentővel szoktunk mi is lemenni.

Létezik olyan, hogy hibrid vagy elektromos autómentés?

Természetesen létezik hibrid és elektromos autómentés. Speciális technikával szoktuk végezni ezeket a mentéseket, mert az elektronika blokkolja a kerekeket és álló helyzetben nem igazán lehet mozgatni az autót.

Hogyan tudok autómentőt hívni autópályán?

Magyarország számos autópályával rendelkezik.  A gépjármű meghibásodás esetén az alábbi információkat érdemes  megadni , ha autómentőt hívunk telefonon keresztül.

  • autó típusa
  • autó súlya
  • a meghibásodás jellege
  • mozgásképtelen az autó vagy sem
  • a pontos hely, ahol az autó található
  • az autó lerakásának a helye

 autoszallitas-budapst.jpg

 Autószállítás

Mit nevezünk autószállításnak?

Az autószállítást sokan összekeverik az autómentéssel. Az autószállításkor egy előre megbeszélt időpontban elmegyünk a gépjárműért és elszállítjuk a megrendelő által kért helyre.  A legtöbb esetben forgalomból kivont gépjárművek szállításánál szokták kérni ezt a szolgáltatást.

Hogyan lehet külföldről autót behozni?

Az autószállítás egyik fontos ága, mikor valaki megvásárol egy gépjárművet egy másik országban és azt szeretné Magyarországra szállíttatni. Ebben az esetben beszélhetünk autószállításról. Ennek a folyamatáról érdemes elolvasni az autószállítás külföldről szóló cikket.

Hogyan lehet autószállítást kérni belföldön?

Sok esetben fordul elő, hogy egy autókereskedő vagy magánszemély szeretné a megvásárolt autót vagy autókat az ország egyik végéből a másikba szállíttatni. Ezt hívjuk mi a szakmában belföldön történő autószállításnak. A belföldi autószállítást új autók vásárlása, roncs, forgalomból kivont vagy működésképtelen autók szállításánál szokták igénybe venni.

 furgonmentes-budapest.jpg

Furgonmentés, furgon szállítás

Mit nevezünk furgonmentésnek?

A furgonmentés az autómentésnél felsorolt irányelvekkel (műszaki meghibásodás esetén, azonnali segítségnyújtás) szinte teljes mértékben megegyezik. Itt annyi különbség van (ami igazán jelentős), hogy a furgonok mérete és súlya jelentősen nagyobb, mint egy gépjárműé. Ráadásul, ha áruval van megrakodva és így kell elvégezni a mentést, akkor azt speciális autómentős eszközökkel lehet csak végre hajtani. A klasszikus kisebb autómentők nem képesek ezeket a feladatokat ellátni.

Mit nevezünk furgon szállításnak?

A furgon szállításnál általában az új vagy a forgalomból kivont járművek egyik pontból a megrendelő által meghatározott pontba történő eljuttatását nevezzük az előre megbeszélt időpontban.

Segítünk az autómentésben, autószállításban

Reméljük, hogy írásunkkal tudtunk segíteni és a felmerülő kérdésekre érdemleges választ tudtunk nyújtani. Ha Önnek autómentésre, autószállításra, furgonmentésre van szüksége Budapesten, Pest megyében, Magyarországon vagy külföldön, keresse a Taki autómentőt nyugodtan az év minden napján 0-24 óráig.

Taki autómentő csapata

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://automento-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6816375900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Autómentés, autószállítás, furgonszállítás, tréleres autómentő szolgáltatások Budapesten, Pest megyében, Magyarországon
süti beállítások módosítása