Autómentés, autószállítás, furgonszállítás, tréleres autómentő szolgáltatások Budapesten, Pest megyében, Magyarországon

2021. február 11. 09:42 - Taki autómentő

Autómentős tippek a téli időszakra

Az elmúlt évek során igazán sok mindennel találkoztunk a téli időszakokban. Jó néhány esetben olyan esethez, balesethez kellet kivonulni, ami elkerülhető lett volna, ha a gépjármű tulajdonosa kellő odafigyeléssel készíti fel autóját a télre. A gyakorlatban tapasztaltak alapján most 4. olyan dolgot mutatunk be, aminek alkalmazásával kiküszöbölhető, hogy egy hideg zimankós téli napon fagyoskodva kelljen állni az út szélén az autómentőre várva.

automento.jpg

  1. autómentős műszaki tipp a téli időszakra

1. Figyeljünk az autó akkumulátorára

Mikor november tájékán megjönnek az első komolyabb fagyok, számos esetben kapunk olyan hívást, hogy az autó nem akar elindulni. A helyszínre kiérve tapasztaljuk, hogy az akkumulátor lemerült. Ilyenkor egy alap autómentős szolgáltatást (bikázás) használva elindítjuk a járművet. Sokan ilyenkor úgy gondolják, hogy ez elegendő és folytatják útjukat. Ez sajnos nem igazán jó hozzáállás, mert valószínű, hogy az akkumulátor újra le fog merülni. Ajánlatos ilyenkor felölteni, feszültségmérést végezni, és ha régi az aksi, akkor cserélni.

  1. Nyári gumi, négyévszakos gumival ne menjük ki a havas utakra

Sok esetben tapasztaltuk egy autó árokból történő kiszedése során, hogy a kereken lévő abroncsok nyári vagy négyévszakos gumik voltak. A hideg, jeges téli utakon ezek a gumik életveszélyesek. Nem csak a saját életünket veszélyeztetjük vele, hanem az utasaink mellett más autósok életét is. A négyévszakos gumik használata olyan mediterrán országokban használatos, ahol a hőmérséklet nem megy 0 celsius fok alá!

  1. Készítsük fel az autót a télre

Mikor beköszönt a november, érdeme ellátogatni egy autószerelő műhelybe, ahol tüzetesen átvizsgálják az autót (futómű, motor, szíjak, fékek, kipufogó rendszer stb.) és a szükséges hibákat kijavítják. Tudjuk, hogy ez nem egy olcsó mulatság, de higgyék el, hogy még mindig olcsóbb, mintha egy komolyabb manőver után az autónk tengelye vagy kerékcsapágya felmondja a szolgálatot és ez által az autó komolyabb sérülést szenved. Ebben az esetben a javítási költség mellett az autómentés díját is meg kell fizetni.

 

  1. Ellenőrizd vagy ellenőriztesd az olajszintet az autóban

Tipikus jelenség kis hazánkban, hogy a gépjármű tulajdonosok egy része úgy gondolja, hogy olaj nélkül is megy az autó. Ennek tudatában 20 – 30 000 kilométert is mennek egy olajcserével. Sajnos ez a téli időszakban tud a leginkább visszaütni. Ilyenkor, ha kevés olaj van a rendszerben a hideg induláskor a motor minden egyes belső eleme képes megsérülni. Ne játszunk az olajcserével. Nem igazán nagy költség és hosszú távon sok javítási költséget tudunk magunknak megspórolni. Ha jót szeretnénk tenni a motorral, akkor évente vagy 8 -10 000 kilométerenként cseréljük le az olajat a gépjárműben.

automento2.jpg

Autómentős tippek, ha hosszabb útra indulunk télen

Mindig legyen nálunk készpénz

A készpénznek azért van jelentősége, mert a kisebb településeknél sok autóval kapcsolatos szolgáltatásnál (gumis, autómentő, autószerelő) ritka, hogy bankkártyával lehessen fizetni. A Taki autómentő menedzsmentje ezt időben felismerte és beemelte a szolgáltatásai közé. Ha valaki jelzi telefonon, hogy bankkártyával szeretne fizetni, akkor ezt nálunk megteheti.

Legyen nálunk egy termoszban meleg innivaló és a csomagtartóban meleg pléd

Mikor tudjuk, hogy hosszabb útra indulunk, akkor érdemes az utasok mindegyikének egy termoszba meleg italt tölteni indulás előtt. Ezzel biztosítani tudjuk egy váratlan esemény esetén, hogy valami meleggel tudjuk enyhíteni a külső hideget. A pléd segítségével biztosíthatjuk, hogy ne hűljön ki az ember szervezete, amíg a segítség megérkezik.

Tankoljunk tele induláskor

A tele tank két okból is előnyös a hideg időszakban. Az első, hogy nem kell rizikóznunk, hogy találunk e benzinkutat az utunk során vagy sem. A másik, hogy baleset vagy műszaki meghibásodás esetén, ha a motor épségben van, akkor képesek vagyunk fűteni az utasteret.

Reméljük, hogy ezzel a néhány autómentő tippel sikerül majd megkönnyíteni a hideg téli napokat az autósok számára.    

Taki autómentő csapata

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://automento-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9616423290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Autómentés, autószállítás, furgonszállítás, tréleres autómentő szolgáltatások Budapesten, Pest megyében, Magyarországon
süti beállítások módosítása