Autómentés, autószállítás, furgonszállítás, tréleres autómentő szolgáltatások Budapesten, Pest megyében, Magyarországon

2021. szeptember 14. 09:14 - Taki autómentő

Autószállítás külföldről: kérdések és válaszok

Autószállítás külföldről Magyarországra: kérdések és válaszok


Magyarországon a drasztikusan megemelkedett használt autó árak miatt egyre többen gondolkoznak abban, hogy autót szeretnének behozatni külföldről. Az autószállítás külföldről témában mi is számos kérdést kapunk, amit most összegyűjtöttünk és itt megválaszoljuk.

autoszallitas-kulfoldrol.jpg

Milyen adatokat kell megadni egy autószállításhoz?

Mikor valaki eldönti, hogy autót szeretne behozatni külföldről és megvan a kiszemelt jármű milyen lépéseket érdemes tennie? A válasz egyszerű. Miután az autó megvásárlásra került érdemes megbízni egy olyan autószállító céget, aki rakománybiztosítással rendelkezik (kérdezzünk rá az első telefonhívás alkalmával). Kérjünk árajánlatot. Ha a cég ajánlata kedvező számunkra és elfogadjuk, akkor az alábbi adatokat fogják kérni tőlünk:

  • Pontos hely, ahol az autót fel kell venni.
  • Pontos időpontja az autó felvételének.
  • Pontos hely, ahova az autót szállítani kell.
  • Pontos típusa az autónak.
  • Várható időpontja az autó lerakásának a megrendelőnél.
  • A valós súlya az autónak.
  • Méretei a szállítani kívánt autónak.
  • A megrendelő neve.
  • A megrendelő címe és telefonszáma.
  • Egyéb kiegészítő információk.

Hogyan történik az autó szállítása külföldről?

A szerződés megkötése után a CMR fuvarlevél kitöltése következik. Miután ez megtörtént, a megbeszélt időpontban az autószállító elindult felvenni a gépjárművet a megadott országba. Miután megérkezik, megtörténik a papírok kitöltése és az autó felkerül az autószállító trélerre. A mi cégünknél ilyenkor értesítjük az ügyfelet, hogy az autó felvételre került és elindult haza. Magyarországra érve jelezni szoktuk, hogy átléptük a határt és hozzávetőlegesen mikor érünk a lerakási helyre. A megérkezéskor a gépjárművet letesszük a megadott helyre és a szükséges papírokat átnézzük és ezek után a szállítást befejezzük.

Honnan érdemes autót behozatni Magyarországra?

Az elmúlt évek számtalan gazdasági eseménye jelentősen megdrágította a gépjárművek árát külföldön is. Régebben érdemes volt autót hozatni Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Olaszországból, sőt még Spanyolországból is. Napjainkra ez a kör leszűkült. Legtöbben már csak Ausztriára, Németországra, Lengyelországra és Franciaországra fókuszálnak.A német és osztrák autóknál érdemes figyelni, mert napjainkba számos olyan autó érkezik hazánkba, amelyeknek az alját már megkezdte a korrozió.

Miért van szükség rakománybiztosításra?

Mielőtt valaki megijedne, elmondjuk, hogy a rakománybiztosítás díja soha sem a megrendelőt, hanem a szállítót terheli. A rakománybiztosítás megkötésével nyugodt lehet a megrendelő, hogy esetleges baleset során a biztosító kifizeti a rakományként szállítót gépjármű árát. Ráadásul a szállító cég alkalmazottai is kevésbé feszültek a vezetés során, hiszen tisztában vannak azzal, hogy az általuk szállított jármű egy esetleges incidens esetén is biztosítva van.

Milyen céget érdemes megbízni az autószállítással egy külföldi munka esetén?

Az autószállítás külföldről nem egy azonnali segítségnyújtás, így érdemes több helyről is ajánlatot kérni, illetve a cégekről az interneten információt gyűjteni. A legolcsóbb ebben az esetben nem biztos, hogy a legjobb. Számtalanszor fordul elő, hogy alacsony nyomott áron vállalják a fuvart bizonyos autószállítók, de kockázatot vállnak, mert ezt biztosítás nélkül hajtják végre. Ha valami probléma merül fel, akkor nem igazán tudnak semmit tenni és kezdődik a pereskedés. Mi javasoljuk, hogy mielőtt megbíznak, egy céget kérjenek referenciát. Sok vállalkozás már itt fennakad a rostán.

automentes-autopalya.jpg

 Autószállítás külföldről Magyarországra és belföldről külföldre.

 Autómentő vállalkozásunk a klasszikus autómentési feladatok elvégzése mellett autószállítással is foglalkozik az év minden egyes napján. Cégünk rakománybiztosítással rendelkezik, így a szállítandó jármű a felrakás kezdetétől a lerakás végeztéig biztosítva van. Az autószállítás díját bankkártyával is rendezheti. Ha Önnek ilyen jellegű szolgáltatásra lenne szüksége, várjuk hívását az év minden egyes napján.

Taki autómentő: 06 70 324 3777

024 autómentő:06 20 552 4953

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://automento-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr1116688382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Autómentés, autószállítás, furgonszállítás, tréleres autómentő szolgáltatások Budapesten, Pest megyében, Magyarországon
süti beállítások módosítása