Autómentés, autószállítás, furgonszállítás, tréleres autómentő szolgáltatások Budapesten, Pest megyében, Magyarországon

2021. november 19. 15:12 - Taki autómentő

Autómentés az M4-es autópályán a téli időszakban

Autómentés az M4-es autópályán a téli időszakban

Bármelyik magyarországi autópályáról vagy autósztrádáról beszélünk, az autómentést mindig komolyan kell venni. Egy nem megfelelő mozdulat életeket és a gépjárműveket is veszélyeztethet. Az autómentés az M4-es autópályán a téli időszakban kifejezetten nehéz feladat. Mi nehezíti meg az autómentősök munkáját? Írásunkban most erről ejtünk pár szót.

taki_automento.jpg

M4-es autópálya a tél beköszöntével autómentős szemmel

Aki ismeri az M4-es autópályát tudja, hogy Budapestről indul és Nagykerekinél (román határ) ér véget. Az út áthalad Pest-megyén, Jász – Nagykun – Szolnok megyén és Hajdu –Bihar megyén is. 129 kilométer hosszan már teljesen elkészült, 35 kilométeren már az utolsó simítások zajlanak és 78 kilométer tervezése még a mérnökök asztalán pihen. Az autópálya kifejezetten jól járható tavasztól késő őszig. A tél beköszöntével megváltoznak a látási viszonyok, ami a természeti jelenségeknek (például: köd, havas eső, hó stb.) és a napszak rövidülésének tudható be. A legnagyobb problémát a csapadékos időszakok jelentik, mert a hideg téli reggeleken, számos helyen csúsznak az utak. Egy óvatlan mozdulat vagy egy rövid figyelem kihagyás eredményezheti, hogy a vezetett gépjármű szalagkorlátnak csapódik, vagy az árokban landol. A kétsávos útszakaszon javasolt betartani a táblák által előírt szabályokat.

Miként érdemes közlekedni az M4-es autópályán, a télvíz idején?

Bármelyik autópályáról is van szó, a tél mindig kihívást jelent az autósok számára. Több éves autómentési tapasztalattal a hátunk mögött elmondhatjuk, hogy „lassan járj, tovább érsz”. A gyorshajtás egész évben tiltott, de télen ez halmozottan igaz. A 130 km feletti sebességnél nem fogunk tudni megállni egy esetleges baleset miatt kialakult dugónál, sőt egy hirtelen kialakult köd esetében sem. Ami előttünk van, azt porrá fogjuk zúzni, de mi magunk sem fogjuk megúszni törött csontok nélkül. A követési távolságot tartsuk be, mert a jeges úton csúsznak a járművek és egy előttünk történő fékezés esetén így esélyünk lesz megállni. Tartsunk jobbra az autópályán és a belső sávot kizárólag előzésre használjuk. A villogtatást pedig felejtsük már el, mert olyan stresszt tud okozni az előttünk haladónak, hogy az hibát véthet, aminek az eredménye a komoly baleset vagy halál.

Készítsük fel az autónkat a télre

Sokan legyintenek erre, pedig számos problémától tudjuk magunkat megkímélni. Milyen problémákra gondolunk? A téli szélvédő mosó folyadék biztosan nem fog ráfagyni a szélvédőre az út során.  Az akkumulátorok ellenőrzésével elejét vehetjük annak, hogy ottmaradunk valahol, mert lemerült az elektromos rendszer lelke. A futóművek, fékek állapota jelentősen befolyásolja az életben maradási esélyünket bármelyik autósztrádán, akár az M4-es autópályán is. A kerekek cseréje pedig szigorúan kötelező! A téli időszakban nyári vagy négy évszakos gumiabronccsal az m4-es sztrádán közlekedni a jeges, hóátfuvásos részeken egyenlő a halállal. Mi mindenkinek javasoljuk, hogy mielőtt hosszabb útra indul az m4-es autópályán, ellenőrizze a lámpákat, féklámpát, folyadék szinteket és kizárólag ezek után induljon útnak.

Milyen autómentési feladatokat szoktunk végezni az m4-es autópályán télen?

Autómentés autópályán. A feladatok száma alacsonyabb, mint a nyári időszakban, de jellegüket tekintve jóval bonyolultabb. Sok esetben a nem megfelelő sebességnek, szabálytalan előzésnek (autó, busz, kamion egyaránt), a rossz műszaki állapotnak és a téli időszak természeti jelenségeinek köszönhetően gyakran alakulnak ki balesetek. Számos esetben a szalagkorlátnak ütköznek vagy az árokba hajtanak. Ilyenkor válik szükségessé a speciális autómentés. Az elektromos autóknál többet használják az autósok a fűtést és gyakran fordul elő, hogy idő előtt lemerül a jármű akkumulátora. Ebben az esetben az autók bikázásához szoktak minket hívni a térségben. Számtalan esetben a figyelmetlenségből adódó félretankoláshoz riasztják autómentő vállalkozásunkat. Talán az egyik legtöbbet igénybe vett szolgáltatás télen az m4-es autópályán a klasszikus és tréleres autómentés mellett a terepjárók és furgonok mentése. Mindezek mellett még számos problémát szoktunk oldani (pl: sportautó mentés, hibrid autók mentése, motormentés, kisbusz mentés stb.).

 

automento_1.jpg

Miként lehet megoldani az autók mentését az M4-es autópályán télen?

Az autópálya egész szakasza jól bejárható. Vannak mentésre ideális szakaszok, de sajnos a téli időszakban még ide is több idő kell, mire megérkezik a segítség. A kiérkezési idő függ az időponttól, napszaktól és az időjárás körülményeitől. A legfontosabb, hogy a híváskor a bajba jutott embertől kérjünk el minden használható információt, mert így a megfelelő autómentővel és felszereltséggel tudunk kiérkezni a terepre. A mentés során figyelni kell, mert sok esetben erős a kamionos forgalom és ez veszélyezteti az autómentősök életét. Azok a szakemberek, akik komolyan végzik ezt a munkát az autómentés bármelyik részét gyorsan és professzionálisan képesek megoldani. Ha Ön többet utazik a téli időszakban az m1 –es autópályán, akkor olvassa el az autómentés m1-es autópályán télen című írásunkat. Ha bármi kérdés merülne fel Önben, vagy csak autómentésre, autószállításra lenne szüksége a hazai autópályáko, keressen minket elérhetőségeinken keresztül. Segítünk abban, hogy biztonságosan hazaérkezzen Ön, a családja és járműve is.

 

Takács Gergő autómentő szakember: 06703243177 Taki autómentő

Csűrök Zsolt autómentő szakember: 06205524953 024autómentő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://automento-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6216759810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Autómentés, autószállítás, furgonszállítás, tréleres autómentő szolgáltatások Budapesten, Pest megyében, Magyarországon
süti beállítások módosítása