Autómentés, autószállítás, furgonszállítás, tréleres autómentő szolgáltatások Budapesten, Pest megyében, Magyarországon

2021. október 18. 12:31 - Taki autómentő

Autómentés az M1-es autópályán a téli hónapokban

Autómentés az M1-es autópályán a téli hónapokban

Tavasz, nyár, ősz vagy tél az autómentők mindig mozgásban vannak. Az évszakok váltakozásával számos nehézségre kell felkészülnünk. Mostani írásunkban az M1- es autópályán történő autómentésről írunk a téli időszakokban.

automento.jpg

M1-es autósztráda jellemzői a téli időszakban autómentős szemmel

Mikor beköszönt a november eleje és a hőmérő higanyszála nem kúszik 5 Celsius fok fölé a reggeli órákban, akkor érdemes komolyan elgondolkodni, hogy felkészüljünk a zimankós időszakokra. Azok, akik az M1-es autópályán kényszerülnek vezetni, számtalan nehézséggel kell szembenézniük.  A természeti jelenségek közül egyre többször találkozhatunk a köddel, amire vezetéstechnikai szempontból komolyan oda kell figyelni. Gyakran fordul elő ebben az időszakban az eső és a többi autó által felvert esőpermet, ami veszélyezteti az autóvezetők testi épségét. A december időszaktól a és a jegesedés jelent kihívást a gépjármű tulajdonosok számára.

Hogyan közlekedjünk az M1-es autópályán a téli időszakban?

A fent természeti jelenségekkel az M1- es autópályán bármikor szembesülhetünk. Így mindig készen kell állnunk a veszélyhelyzetek elhárítására. A téli időszakban még inkább komolyan kell vennünk a sebességkorlátozó táblák mellett a követési távolságot. Egy lejegesedet úton képtelenség megállítani megfelelő időben egy 130 kilométeres sebességgel haladó járművet. Sajnos ezt kevesen veszik komolyan és ebből szoktak kialakulni a komoly balesetek. Az előzés egy másik olyan faktor, ami jelentős veszélyekkel jár, főleg egy esős időszakban. A felvert esőpermettől a látási viszonyok romlanak, így az esetek többségében az emberi reflexek is későn reagálnak egy esetleges autó fékezésére vagy sávváltására és ebből súlyos baleset is adódhat. Mi több éves autómentési tapasztalattal azt javasoljuk, hogy mellőzzük a forma 1-es autóvezetési stílust (sebesség, előzés stb.) a téli időszakba és tartsuk be az előírásokat. Nem csak a saját, hanem mások életét is veszélyeztetjük.

Cseréljünk kereket, mert az autópályán ez az életünkbe kerülhet

A téli gumikat azért találták fel, hogy az emberek biztonságosan eljussanak a tervezet útvonaluk végére. Sokan úgy gondolják, hogy a nyári vagy a négy évszakos gumiabroncs tökéletes még a hómentes időszakokban is. Ők tévednek. A 0 fok körüli hőmérsékletben ezek a gumik még tiszta időben is életveszélyesek, mert a gumi megdermed és pattogóssá válik az aszfalton. Elég egy kisebb kormánymozdulat és az árokban vagy a szalagkorláton találjuk magunkat. Ilyenkor aztán jöhet a speciális autómentés, ami elég költséges feladat. Mindez megelőzhető, ha a hideg időszak beköszöntével feltesszük a téli gumiabroncsokat.

Milyen autómentő feladatokat kell elvégeznünk a téli évszakban az M1-es autópályán?

A legtöbbször az előzőekben vázolt problémák be nem tartása miatt bekövetkező balesetekhez szokták hívnia az autómentőinket. Gyakran kell kivonulni a balesetes autók  elszállítása mellett a műszaki meghibásodással (felforrt vagy hengerfejes motor, fékhiba, elfolyt hűtővíz, elektromos meghibásodás) veszteglő gépjárművekhez is. Az M1-es autópálya mellett található motelek és egyéb szálláshelyekhez az akkumulátor újraélesztéséhez (este rajta marad a világítás a járművön és reggel már nem indul az autó) szoktak minket hívni. A félretankolásból származó problémákat heti rendszerességgel szoktuk orvosolni. Az M1-es autópályán hasonló problémákkal kell szembe nézni, mint az M3-as és M7-es autópályán.

20210301_154128_hdr.jpg

Hogyan lehet autómentést végezni az M1-es sztrádán télen?

Itt két tényezőt kell megemlíteni.

A kiérkezési idő egy picivel hosszabb, mint a tavaszi és nyári időszakokban. Ez annak tudható be, hogy az időjárás miatt mi is lassabban haladunk és komolyan vesszük az útinform előrejelzéseit.  

Az M1-es autópályán a téli időszakban jól végezhetők az autómentési feladatok, mert számos helyen meg lehet állni és a forgalom jóval gyengébb, mint egy nyári időszakban. Az autómentés az M1-es autópályán számos kihívás elé állítja az autómentősöket, de, azok, akik komolyan űzik ezt a szakmát, bármilyen problémával képesek megbirkózni.

Takács Gergő autómentő szakember: 06703243177 Taki autómentő
Csűrök Zsolt autómentő szakember: 06205524953 024automentő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://automento-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2516720682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Autómentés, autószállítás, furgonszállítás, tréleres autómentő szolgáltatások Budapesten, Pest megyében, Magyarországon
süti beállítások módosítása